U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Risk Management
Trefwoorden: Risico vermindering, Risico overdracht, Risico bewustwording, Risico inzicht, Risico acceptatie, Risico' s   verzekeren

Risicomanagement is een vrij nieuw vakgebied dat bijdraagt aan het voorkomen van gebeurtenissen die zowel in positieve als negatieve zin effect hebben op de bedrijfsvoering. Voor het MKB is risicomanagement nog geen standaard onderdeel van de bedrijfsvoering en wordt daarmee een kans gemist om hier  preventief op in te spelen. Een bekend spreekwoord is tenslotte; "Beter vooraf voorkomen dan achteraf genezen". Door hier tijdig  aandacht, tijd en energie aan te besteden wordt de bedrijfsvoering bedrijfszekerder en betrouwbaarder. Dit heeft vooral voor  de leveranciers en de  klanten voordelen. De kans op verkeerde, foutieve en incomplete  producten en diensten neemt behoorlijk af.

 Aandachtspunten  zijn o.a.:
- zijn de ICT  systemen voldoende bedrijfszeker en hoe is de opslag van de gegevens gewaarborgd
- is er voldoende aandacht voor de overdracht van informatie tussen de verschillende afdelingen
- zijn er voldoende maatregelen genomen om te voorkomen dat onbevoegden bij vertrouwelijke informatie kunnen komen

Steewel Financial Management heeft verschillende hulpmiddelen beschikbaar om in een korte tijd door middel van een onderzoek de risico's inzichtelijk te maken.  U kunt altijd een vrijblijvende afspraak om meer te weten te komen over de aanpak.